Deel budget programma ERTMS bestemd voor oplossen problematiek Schiphol

21-06-2016
1911 keer bekeken

Op 21 juni 2016 heeft staatssecretaris Dijksma een brief gestuurd aan de Tweede Kamer waarin zij aangeeft een deel van het budget van het programma ERTMS te zullen gebruiken voor het vergroten van de capaciteit op station Schiphol.

Het gaat om maximaal €250 miljoen van het totale budget van €2,58 miljard dat tot 2028 beschikbaar is voor het programma ERTMS. Dit deel van het budget zal in die periode dus niet beschikbaar zijn voor het uitrollen van ERTMS op de baanvakken en in de treinen in Nederland. De overweging om budget vrij te maken uit het programma ERTMS voor de problematiek rondom Schiphol was al eerder bekend gemaakt. Met deze brief wordt duidelijk om welk bedrag het precies gaat.

Het programma is op dit moment bezig met het opstellen van de uitrolstrategie die deze zomer met de Tweede Kamer wordt gedeeld. Hierbij zal ook worden aangegeven welke consequenties deze beslissing heeft op deze uitrolstrategie. Wel is duidelijk dat ook met het resterende beschikbare budget een eerste betekenisvolle stap kan worden gezet in de aanleg van ERTMS in Nederland.

De staatssecretaris geeft in haar brief aan dat door het besluit om het budget voor het programma ERTMS nu te verkleinen, het voor de hand ligt dat de uitrol van ERTMS een vervolg krijgt verder dan de huidige scope. Dit besluit zal door een volgend kabinet worden genomen.

Lees voor meer informatie de brief van de staatssecretaris aan de Tweede Kamer.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen