STM-ATB

Het invoeren van ERTMS in Nederland doen we gefaseerd. Daarom moeten treinen die al zijn omgebouwd naar ERTMS eerst nog op het bestaande beveiligingssysteem ATB kunnen blijven rijden. Tot er overal ERTMS ligt. Daarvoor bestaat de Specifieke Transmissie Module (STM).

Het ombouwen van het materieel is een van de eerste stappen in de overgang naar ERTMS. De aanpassingen in de infrastructuur doen we pas op een later moment. Al het bestaande en toekomstige materieel moet daarom zowel op ERTMS als op ATB kunnen rijden.

Treinen met een ERTMS-computer hebben een systeemonderdeel nodig dat ATB en ERTMS met elkaar laat communiceren. Dat onderdeel noemen we een STM-ATB.

 

Nieuws

 

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"65","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-doc-text","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"223404"},"layout":{"template":"carousel","showDescription":false,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":false,"showImages":false,"carouselCount":"2","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

 

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de licentieaanvraag voor de STM-ATBEG? Dat kan hieronder!

Klik hier

 

 

STM-ATBEG aanschaffen

De Programmadirectie ERTMS nam in 2015 het besluit de STM-ATBEG te ontwikkelen. Deze STM is gecertificeerd volgens de Europese en nationaal geldende specificatie. De blauwdruk en het prototype zijn beschikbaar voor kopers, net als de technische documenten.

Klik hier

 

 

Geïnteresseerden kunnen een licentie voor de STM-ATBEG/Vv aanschaffen. Voor het verkrijgen van de licentie betaalt de licentienemer eenmalig een vergoeding van €30.000,- exclusief btw. Via onderstaande knop kun je de procedure starten.

Procedure starten

De partij die de licentie afneemt, is verantwoordelijk voor het (laten) maken van een STM. Ook nemen ze de integratie en het gebruik voor hun rekening. Dat geldt ook voor beheer, onderhoud en foutherstel. Partijen die de licentie kunnen afnemen zijn bijvoorbeeld spoorwegondernemers, materieeleigenaren of ERTMS-leveranciers.

Partijen 

De volgende partijen hebben de licentie voor de STM-ATBEG/Vv aangeschaft

 
 
 
 

 

STM-ATBNG voor de nieuwe generatie

Na de eerdere ontwikkeling en realisatie van de STM-ATBEG, werken we nu ook aan de STM-ATBNG. De Programmadirectie ERTMS laat een STM-ATBNG ontwikkelen die onder gelijke voorwaarden voor de markt beschikbaar komt voor partijen die hun voertuig naar ERTMS laten ombouwen.

Cookie-instellingen