ERTMS Talentenprogramma gestart!

19-09-2023
1014 keer bekeken

Op 1 september is het eerste ERTMS talentenprogramma gestart! Bij dit nieuwe programma gaan maar liefst zestien trainees de komende 2 jaar aan de slag bij verschillende organisaties van het programma ERTMS.

Op 1 september is het eerste ERTMS talentenprogramma gestart! Bij dit nieuwe programma gaan maar liefst zestien trainees aan de slag bij verschillende organisaties van het programma ERTMS.

Hoe ziet het talentenprogramma eruit?

De deelnemers gaan in twee jaar drie opdrachten doen bij drie deelnemende organisaties (ProRail, Programmadirectie ERTMS, Arriva, NS, Sweco, ILenT en IenW). In twee jaar tijd leren zij alles over de ontwikkelingen van het spoor in Europa, de beveiliging en de invoering van ERTMS. En hoe wordt ERTMS eigenlijk ingevoerd op andere plekken in Europa? Dat ontdekken ze tijdens een buitenland stage. Zo worden ze al snel expert op het gebied van ERTMS! Bovendien is er iedere twee weken een terugkomdag, waar ze de organisaties en het Programma ERTMS beter leren kennen en een programma volgen om competenties verder te ontwikkelen. Met al deze ervaring zijn ze na twee jaar klaar om in dienst te treden bij een van de deelnemende organisaties.

Evert Schipper van de Programmadirectie ERTMS coördineert het programma. “De eerste week stond in het teken van de eerste kennismaking met ERTMS en met elkaar. De tweede week mochten de deelnemers meteen naar de Rail Summerschool in Amersfoort. En deze week volgen ze deel twee van de Summerschool in Frankfurt. Na deze vliegende start kunnen ze volgende week echt aan de slag met hun eerste opdracht bij één van de deelnemende organisaties”.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen