Nieuwe specificaties ERTMS worden vastgesteld

11-02-2016
981 keer bekeken

ERTMS (European Rail Traffic Management System) is een set specificaties op basis waarvan systemen voor besturing en beveiliging van het treinverkeer kunnen worden gemaakt. Deze worden vastgesteld door de Europese commissie. De laatste versie is vastgesteld in 2012.

Op dit moment wordt gewerkt aan een nieuwe versie, ook wel release genoemd.

In het comité-overleg te Brussel van 9 en 10 februari 2016 worden de nieuwe specificaties ERTMS vastgesteld. De publicatie ervan in het Europese staatblad is dan medio 2016 te verwachten, waarna deze formeel van kracht wordt.
 
Het Europese spoorwegagentschap heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan de update van de specificaties en heeft 54 wijzigingen doorgevoerd. De inhoud van deze tweede release van baseline 3 ligt nu vast en is terug te vinden op de ERA site. Naast aanpassing van de software specificaties van ERTMS brengt de Europese Commissie wijzigingen aan in de wetstekst van de TSI. In het bijzonder wordt in hoofdstuk 6 uitgebreider beschreven hoe het testregime voor ERTMS materieel en infrastructuur eruit ziet. Ook hoofdstuk 7, waarin de scope van de TSI is vastgelegd, krijgt aanpassingen.
 
De tweede release van baseline 3 (versie 3.5) wordt verplicht gesteld voor nieuw materieel, dat na 1 januari 2018 toegelaten wil worden tot ERTMS infrastructuur in Europa.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen