Kijk terug | OKE Talkshow #12 – I ❤️Gebruikersprocessen

23-02-2023

Kijk je mee naar de twaalfde talkshow van het OKE? Deze editie staat in het teken van gebruikersprocessen: wat zijn gebruikersprocessen en hoe krijg je hier in je werk mee te maken?

Soort bericht

Nieuws
Talkshow

Groepen

Goederenvervoerders
Materieeleigenaren
NS
OKE
ProRail
Reizigersvervoerders

Kijk mee naar de twaalfde talkshow van het OKE! In deze twaalfde editie nemen talkshowhosts Piet en Benedict je mee in de wereld van gebruikersprocessen via presentaties, tafelgesprekken, animaties en filmpjes.

Gebruikersprocessen

Bij het rijden met ERTMS kun je niet zonder: de gebruikersprocessen. Gebruikersprocessen beschrijven namelijk de interactie tussen techniek, machinist, treindienstleider en andere gebruikers. Martin van Wilpe, vanaf het eerste begin betrokken, geeft toelichting op Gebruikersprocessen en waar je ze voor gebruikt. Lees ook hier verder over gebruikersprocessen 2.0.

Kijk dit onderdeel terug >>

Animaties Gebruikersprocessen

De gebruikersprocessen van de toekomst kunnen we niet voordoen. Maar wel laten zien met animaties! In een serie animaties geven we je vast een eerste indruk van hoe het rijden met ERTMS in z'n werk gaat. In de talkshow laten we gebruikersproces 43, Inrijden CBG vanaf NCBG, zien.

Kijk dit onderdeel terug >>

Sigmat simulator

Binnen het project SIGMAT (Simulatie Gebruikersprocessen Machinisten en Treindienstleiders) wordt een simulatie omgeving ingezet voor het uitvoeren van Systeem Analyses voor het toetsen van de ERTMS-gebruikersprocessen. Jos Schoenmaker (projectmanager ICT) schuift aan en legt uit hoe de Sigmat simulator werkt.

Kijk dit onderdeel terug >>

Systeemanalyses

Met systeemanalyse stellen we bij het ontwerpen en bouwen vast in hoeverre het systeem voldoet aan de eisen. Voor veiligheid, interoperabiliteit en natuurlijk ook gebruik. Edsel Geenjaar (Adviseur OKE) voor de schermen in plaats van achter de schermen. Hoe werken systeemanalyses?

Kijk dit onderdeel terug >>

Operationele Regels ERTMS

Samen met machinisten, opleiders en treindienstleiders ontwikkelen we uniforme Operationele Regels ERTMS (ORE). Wat zijn Operationele Regels ERTMS en wat kun je ermee? Dit vertelt Arjo van Loo (manager OKE).

Kijk dit onderdeel terug >>

Kijk in de praktijk

Met de komst van ERTMS moet er een heleboel hard- en software op elkaar afgestemd en getest worden. Dat gebeurt niet buiten, maar binnen in het integratielab in Amersfoort. In dit filmpje leggen Hannah en Henk Jan uit hoe zij door binnen te testen de buitenwereld helpen voor te bereiden op ERTMS.

Bekijk Kijk in de Praktijk >>

Afbeeldingen

Cookie-instellingen