Test je DMI kennis in vier vragen

11-04-2023

Van seinen langs het spoor naar alle informatie op het scherm in de trein. Weet jij hoe je de informatie van het scherm moet lezen? Test je DMI kennis met deze korte quiz.

Van seinen langs het spoor naar alle informatie op het scherm in de trein. Dit scherm in de trein noemen we de DMI: Driver Machine Interface. Op dit scherm krijgen machinisten informatie en opdrachten van de ERTMS/ETCS boordapparatuur. Ook kan de machinist de boordapparatuur bedienen via het DMI. Weet jij hoe je de informatie van het scherm moet lezen? Test je DMI kennis met deze korte quiz!

Test je DMI kennis met vier vragen

Klik hieronder op één van de twee ronde knoppen op de foto. In totaal zijn er vier vragen te beantwoorden. Natuurlijk is dit maar een kleine greep uit de DMI symbolen.

Zie je quiz niet? Klik dan op deze link.

 

DMI configurator

Ben je benieuwd naar de details van de DMI of wil je oefenen met het aflezen van de DMI in bepaalde situaties? Dan kun je aan de slag gaan met de beta versie van de DMI configurator. Met de digitale DMI configurator kun je makkelijk een plaatje van de DMI samenstellen en downloaden. Handig om te verwerken in presentaties, opleidingsmateriaal of toetsvragen. 

Beta versie van de DMI configurator

Let op: het gaat om een beta versie van de configurator. Deze versie werkt op dit moment alleen in Google Chrome. Er worden nog wijzigingen aangebracht. Heb je opmerkingen of suggesties? Dan horen we die graag! Stuur een mail naar oke@ertms.nl

 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen