Stand van zaken | Change Requests en TSI OPE

12-04-2023

Benieuwd naar de meest recente ontwikkelingen en Change Requests die door de ERA worden behandeld? Het OKE maakt maandelijks een overzicht waarin je de laatste stand van zaken kunt terugvinden.

Soort bericht

Achtergrond

Groepen

OKE

Benieuwd naar de meest recente ontwikkelingen en Change Requests die door de ERA worden behandeld? Het OKE maakt maandelijks een overzicht waarin je de laatste stand van zaken kunt terugvinden.

We praten je onder meer bij over de laatste ontwikkelingen van de TSI OPE en de TSI CCS, de Europese Instructies en de nieuwe definitie van de End of Authority (EOA).

EECT, CER OPE SG en ERA ERTMS OH WP

Met de Europese update geven je de laatste stand van zaken op gebied van specificaties en regels in het Europese treinverkeer, de Technical Specifications of Interoperability. Alle informatie uit deze update komt uit drie verschillende vergaderingen. De EECT komt elke maand twee of drie dagen bij elkaar en behandelt dan de Change Requests. De CER OPE SG komt eens per twee maanden bijeen en beoordeelt dan de voorgestelde wijzigingen in de TSI OPE. Daarna geven ze deze wijzigingen mee aan de speakers die namens de CER de ERA ERTMS OH WP bezoeken.

De uitgebreide behandeling van alle onderwerpen vind je in de Bibliotheek op deze website, of via het document onderaan dit bericht.

Wat is er zoal besproken

Vaststelling TSI OPE en TSI CCS

In de stand van zaken van Europese ontwikkelingen deze keer aandacht voor de vaststelling van de TSI OPE en de TSI CCS die eind maart heeft plaatsgevonden. Hoewel niet iedere lidstaat positief heeft gestemd, zijn deze TSI’s aangenomen. Ze zullen nog voor de zomer worden gepubliceerd.

Update System Pillar Operational Design

De System Pillar Operational Design is eind vorig jaar van start gegaan. In de inhoudelijke update wordt uitgelegd wat het doel is van deze werkgroep en wat er tot nu toe is bereikt.

Werkzaamheden EECT

Verder vind je in deze update informatie over de werkzaamheden van EECT. Deze werkzaamheden zijn nu echt in de afrondende fase als het gaat om de Subsets en de Annex A die bij de nieuwe TSI CCS horen. Na de afronding gaat EECT met nieuwe energie door met de uitgestelde Change Requests die in de vorige revisie niet aan de orde kwamen.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen