Tekst en uitleg TSI OPE en CSS

15-02-2024

Sinds 8 september zijn de nieuwe TSI’s OPE en CCS van kracht. De nieuwe TSI’s hebben impact op de operatie van spoorwegondernemingen en voertuigeigenaren. De programma directie heeft een impact analyse uitgevoerd. Ben je hierin geïnteresseerd, laat het ons dan weten.

Een Technische Specificatie voor Interoperabiliteit (TSI) is een specificatie van een onderdeel van het spoorsysteem. De TSI OPE heeft betrekking op de operatie, de TSI CSS betreft het centrale veiligheidssysteem. Deze twee van de in totaal 11 TSI's zijn het belangrijkste voor de implementatie van ERTMS.

De TSI's zijn bedoeld om de integratie van de Europese spoorwegnetten te realiseren. Ze worden vastgesteld door de Europese Commissie op basis van aanbevelingen van het Spoorwegbureau van de Europese Unie. Het Spoorwegbureau werkt daarin samen met relevante vertegenwoordigers van de gehele Europese spoorwegsector.

Wil je weten of de nieuwe TSI's die eind vorig jaar zijn verschenen gevolgen hebben voor de operatie? Neem dan contact op met het OKE. We komen graag langs om onze analyse te delen.

Neem contact op met het OKE

Afbeeldingen

Cookie-instellingen