CEF Subsidies

De Europese Unie subsidieert organisaties die ERTMS implementeren met het CEF II – Connecting Europe Facility programma. Daarmee kun je tussen 2021 en 2027 subsidie aanvragen via de jaarlijkse calls for proposal.

De Connecting Europe Facility (CEF) is een Europees financieringsinstrument dat groei, werkgelegenheid en concurrentie promoot. Het investeert op een Europees niveau in de infrastructuur. Met CEF kunnen we nieuwe grensoverschrijdende infrastructuur in Europa bouwen, herstellen en verbeteren. De CEF subsidies zijn medegefinancierd door de financieringsautoriteit voor Europese verbindingen.

Zo kom je in aanmerking voor CEF-subsidie

Als implementerende organisatie kun je met zowel ERTMS (Baseline 3) als On-Board Units (rijdend materieel) in aanmerking komen voor CEF-subsidie. Met name voertuigen die actief zijn op de internationale core-network (TEN-T) corridors komen in aanmerking. Eerder zijn er al meerdere voertuigen omgebouwd met behulp van het TEN-T- en CEF-I-programma. Zowel retrofit als upgrade.

De Europese Commissie heeft kortgeleden eenheidsprijzen vastgesteld voor het ombouwen van treinen. Dat geldt voor upgrade, retrofit en het aanschaffen van nieuwe treinen.

CEF-subsidie aanvragen

Een CEF-subsidie aanvragen doe je via de CINEA. CINEA is het Agentschap dat de regeling uitvoert in opdracht van de Europese Commissie (DG-MOVE).

Meer over CINEA

    Cookie-instellingen