Provincies

Regionaal personenvervoer wordt gefinancierd via concessies van provincies. Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) heeft de concessie voor het personenvervoer op het hoofdrailnet aan NS verleend.

Regionale personenvervoerders krijgen de kosten voor het implementeren van ERTMS- vergoed. Deze vergoedingen verstrekt het ministerievan IenW aan de provincies.

PSO-Verordening

Omdat reizigersvervoerders op basis van concessies een overeenkomst sluiten, is hij verplicht altijd volgens dienstregeling te rijden. Ook waar dat economisch niet altijd verantwoord is.  Provincies kunnen vervoerders daarvoor compenseren. Dat geldt voor kosten die vervoerders maken voor de openbare dienstverplichtingen, zonder dat dit ongeoorloofde staatssteun is. Compenseren kan op basis van de PSO-Verordening.

Met de PSO-Verordening kan het ministerie van I en W NS compenseren voor de implementatiekosten van ERTMS. Ook kunnen provincies voor hun concessiehouder (in dit geval de regionale personenvervoerder) een verzoek voor een specifieke uitkering aanvragen bij het ministerie van I en W.

  • Geen resultaten gevonden

    Je zoekopdracht leverde helaas geen resultaat op. Controleer de spelling of probeer het opnieuw met een andere term.
Cookie-instellingen