ERTMS Training

Wil je jouw kennis van ERTMS testen? Of denk je dat je alles al weet? Test het nu in de online ERTMS-training. In verschillende modules leer je de techniek van ERTMS kennen. Maar je staat ook stil bij ERTMS in Europa, de spoorgebruikers en de implementatie van ERTMS.

In vijf verschillende hoofdstukken legt deze training je de basisprincipes van ERTMS uit. Je wordt getest op je kennis van het nieuwe treinbeveiligingssysteem op vier onderdelen. ERTMS is de toekomst van treinreizen in Europa. Via de knoppen hieronder kun je leren hoe ERTMS werkt en wat het voor jou betekent. 

Bekijk de online training

 


 

 

Techniek

Bij ERTMS wordt gebruik gemaakt van draadloze communicatie en nauwkeurige positionering om efficiënter en veiliger gebruik te maken van het spoor. Zowel het spoor als de trein zijn uitgerust met moderne technologië'n die het mogelijk maken om treinen sneller en dichter op elkaar te laten rijden. 

Naar de lesmodule Techniek

 

 

 

Europa

ERTMS is een Europese standaard voor treinbeïnvloedingssystemen en zal door heel Europa ingevoerd worden. Zo wordt het makkelijker en sneller om met de trein door Europa te reizen. Treinreizen wordt zo het duurzame alternatief voor vliegen. 

Naar de lesmodule Europa

 

 

 

Spoorgebruikers

Dankzij ERTMS zullen reizigers minder vaak op het station hoeven te wachten op een trein omdat treinen vaker kunnen rijden. Voor vervoerders zal ERTMS het mogelijk maken om hun dienstregeling efficiënter in te richten.

Naar de lesmodule Spoorgebruikers


 

 

Implementatie

ERTMS wordt al meerdere jaren gebruikt op een aantal trajecten van het Nederlandse spoor. Het zal de komende jaren op alle Nederlandse trajecten toegepast worden. Dit betekent dat er nog veel trajecten opgewaardeerd zullen moeten worden naar ERTMS. Al deze aanpassingen zullen plaatsvinden terwijl miljoenen reizigers dagelijks van het spoor gebruik maken.

Naar de lesmodule Implementatie

Cookie-instellingen