Verschillen tussen B2 en B3

Vijftien jaar. Zo lang rijden we in Nederland al met ERTMS. Natuurlijk nog niet overal, maar wel op verschillende plekken in Nederland. Dus wat is er dan precies allemaal zo nieuw en zo innovatief aan? Die vraag krijgen we vaak! En geven je graag het antwoord. 

Machinisten die al veel ervaring hebben met ERTMS stellen ons vaak de vraag waarom ERTMS als "nieuw" wordt gezien. Want zij vinden dat helemaal niet! Zij werken er al dagelijks mee en doen dat al een hele poos. Wat moeten zij nog bij leren als ERTMS straks op alle baanvakken is uitgerold? Het antwoord daarvan vind je in een tool waarin we verschillende baselines tegenover elkaar zetten. 

 

 

 Hoe zit het ook alweer?

Tussen nu en 2050 ligt in heel Nederland ERTMS. Op sommige baanvakken ligt nu al ERTMS. De versie op de bestaande ERTMS baanvakken is een andere versie dan de versie waar al het verkeer via het spoor in 2050 mee rijdt. Dat heeft te maken met de verschillende baselines die worden ontwikkeld. 

 

 

 

Verschillende versies en verschil tussen versies

Om je te laten kennismaken met de verschillende versies én om je het verschil tussen de versie te laten zien, hebben we een tool gebouwd. Met die tool kun je allerlei dingen doen. Zo vind je er meer achtergrondinformatie over de verschillende versies van ERTMS. Het belangrijkste is het overzicht van de zichtbare of merkbare verschillende in de uitvoering. Voor in totaal twaalf onderwerpen vergelijken we twee versies van ERTMS in een overzicht. Waar het relevant is, kun je doorklikken naar meer informatie.  Er is een makkelijke en een moeilijke versie. 

 

Let op! Een klik op deze knop download het bestand. Open daarna het bestand vanuit de downloads onderin de browser of via de map Downloads.

 

Vind de juiste match tussen materieel en infra

ERTMS is een systeem in de trein en in het spoor. Dat betekent dat de versies van ERTMS op die twee plekken met elkaar moeten kunnen praten. Ook als in een van beide een oudere versie zit. Dat heet Backwards Compatibility. In de tool kun je ontdekken welke versies van ERTMS goed, juist niet of gedeeltelijk met elkaar kunnen samenwerken.  

Cookie-instellingen